“Interins demanen ajuda” – Escrit a sindicats

Benvolguts companys,

Ens dirigim a vosaltres amb la millor de les intencions per demanar-vos ajuda. Per demanar-vos que ens representeu i defenseu els nostres drets com a treballadors. Ja sabeu que la intenció dels interins de la Generalitat no és polemitzar ni criticar els sindicats perquè sí. Només reclamem que ens tingueu en compte, perquè som el col·lectiu de treballadors públics que pateix una situació laboral més precària i, a sobre, sembla que nosaltres sols haguem d’eixugar el deute de tots.

Per tal d’evitar de donar voltes sobre què podem fer o què podem deixar de fer, per estalviar-vos maldecaps i evitar-vos comentaris temeraris davant els nostres caps que puguin posar en una situació delicada la vostra posició o els vostres interessos, només us demanem una cosa: que recordeu a les persones que prenen decisions a la Generalitat que a partir de l’abril ens han de tornar a pagar el 100 per cent del sou, i que feu arribar a Funció Pública la informació següent.

No volem que us discutiu amb ningú, només es tracta de recordar als responsables de Funció Pública la llei que ells mateixos van redactar, la situació i vigència de la qual us resumim a continuació:

El Consell de Garanties Estatutàries, que és la institució de la Generalitat que vetlla per l’adequació de les normes amb rang de llei del Govern i el Parlament a l’Estatut i la Constitució va ser prou clar en el seu dictamen 4/2012, de 6 de març, sobre el Projecte de llei de mesures fiscals i financeres.

En la disposició transitòria cinquena del dictamen, sobre la reducció de la jornada dels llocs de treball ocupats per personal interí, el Consell recorda que tant el projecte de llei que va permetre la reducció del nostres salaris com l’article 9.3 de la Constitució, que assegura el principi constitucional de seguretat jurídica, garanteixen que la reducció de salari dels interins és transitòria i que tindrà un efectes acotats a dos anys.

Alhora, el Consell considera que l’única modificació del termini de reducció de salari només es pot produir a la baixa. És a dir, per escurçar el període i no pas per ampliar-lo. En aquest sentit el Consell dictamina que “l’Executiu, d’acord amb aquesta llei, és habilitat legalment amb la potestat d’escurçar la vigència de la reducció de la jornada del personal interí, però, en cap cas, per estendre-la, perquè aquesta lectura genera un resultat intrínsecament contradictori en els seus propis termes, constitutiu d’una possible incertesa raonablement insuperable… que contravindria el principi constitucional de seguretat jurídica”.

Per tant, sembla que la Llei, la Constitució i el dictamen jurídic del Consell són prou clars. En aquest sentit, esperem que insistiu perquè a l’abril estigui tot a punt per tornar a treballar i cobrar el què ens pertoca.

Cordialment,

Plataforma d’interins.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s