Nota de la PPI sobre la Mesa Sectorial

Mesa Sectorial de Negociació del Personal d´Administració i Tècnic

El passat 14 d’abril de 2014 es va celebrar la Mesa Sectorial de Negociació del Personal d´Administració i Tècnic en la qual es va tractar la mesura de reducció del 15% de sou i jornada al personal interí.

Els 3 sindicats (CATAC, CCOO i UGT) i els 6 membres de la Plataforma de Personal Interí de la Generalitat que van participar en qualitat d’assessors convidats pels 3 sindicats es van pronunciar de forma unitària en el mateix sentit: La finalització de la mesura per la qual es redueix el 15% la jornada i el salari del personal interí.

Es van exposar multitud d’arguments i motius pels quals havia de finalitzar aquesta mesura que ja ha patit el personal interí durant 2 anys, però cap d’aquests arguments van ser atesos per part de Funció Pública, ni un de sol.

Les ponències realitzades per part dels membres de la Plataforma van ser brillants. Es va iniciar amb una exposició clara que emmarcava la situació, es va continuar amb una intervenció molt emotiva des d’un punt de vista més social i finalitzant amb una intervenció més incisiva amb apel·lacions directes a la Directora General de Funció Pública, entre d’altres:

 • Què s’ha fet des de 2012 per atenuar o suavitzar els greus perjudicis d’aquesta mesura?
 • Què es va fer perquè les persones afectades poguessin cotitzar a la Seguretat Social el 100% almenys? En especial, de les persones que estan a prop de la jubilació per tal que no es vegi afectada la seva pensió la resta de la seva vida i de les persones que passin a l’atur perquè no afecti la seva prestació per desocupació? O què es va fer per intentar que poguéssim cobrar el 15% restant de l’atur?
 • Han reflexionat novament sobre aquests aspectes al continuant-nos retallant tot el 2014?
 • Han pensat en replantejar aquesta mesura?

La resposta per part de l’administració va estar plena d’evasives i d’excuses. Un discurs sense cap sensibilitat envers la situació precària que pateix el personal interí retallat i argumentant que la situació econòmica no ha millorat, que era una mesura inevitable i que el Govern de la Generalitat no pot fer res, perquè la Llei de pressupostos per a 2014 vincula aquesta mesura a l’assoliment de l’objectiu de dèficit.

Una vegada finalitzat aquest punt de l’ordre del dia, els membres de la plataforma vam sortir de la reunió deixant constància que marxàvem decebuts d’aquella reunió. Els motius pels quals marxàvem decebuts son els següents:

 • Ens vam trobar amb una Administració amb una postura immòbil, enrocada, tossuda, inoperant, i el que és pitjor…
  • Sense la més mínima intenció a reconsiderar la seva postura, malgrat la petició en bloc formulada pels sindicats i la Plataforma.
  • Sense voluntat per estudiar cap proposta que plantegin els Sindicats o la Plataforma.
  • Sense voluntat per elaborar una proposta alternativa que pugui millorar les condicions discriminatòries que pateix el personal interí.
  • Sense predisposició a dialogar, ni a trobar una sortida a aquesta situació.
  • Sense intenció de fer la més mínima concessió per minsa que sigui, encara que no comporti cap despesa per l’Administració, donant un NO per resposta.
  • Sense cap mostra de sensibilitat envers les persones amb una situació més precària.
  • Sense assumir cap responsabilitat, ni tant sols per cercar solucions, sense moure un dit.

Malgrat la decepció per la postura adoptada per l’Administració…

seguim amb MÉS FORÇA I MÉS ÀNIMS per seguir lluitant pels nostres drets!!

Plataforma de Personal Interí de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s