Reunió de la PPI amb el grup parlamentari CiU

Reunió amb la diputada de CIU, Anabel Marcos i Vilar

Data: 11 de juny de 2014

Tal com s’havia fet a reunions anteriors amb els altres partits polítics, vam exposar en primera persona la nostra realitat, una situació discriminatòria  que venim patint durant més de 2 anys. I vam explicar les accions que hem fet: reunions amb diversos sindicats, reunions amb diversos partits polítics, assistència a la Mesa Sectorial amb Funció Pública, assistència a la Comissió d’Afers Institucionals al Parlament, etc.

La diputada va respondre i argumentar els següents punts:

  • La Generalitat no té diners. Les despeses superen els ingressos.
  • La situació financera de la Generalitat és compromesa i s’ha de complir amb l’objectiu de dèficit.
  • En el moment que es va adoptar la mesura, es va mirar de repartir els diners i la jornada entre els interins per tal de no fer fora a cap interí. Es va mirar de repartir el pastís entre tots els interins, amb el vist i plau dels propis sindicats.

Davant de la pregunta, quan retiraran aquesta mesura temporal, la seva resposta va ser “quan més aviat millor”, però sense concretar cap data. Resten a l’espera d’una transferència de Madrid corresponent a l’Impost de dipòsits bancaris que es destinaran a pagar l’extra i que si sobren diners es dirigiran a pagar als interins.

Posteriorment una companya interina va mostrar-li documentació que acredita la seva situació personal. Va aportar la seva darrera nòmina i el seu darrer rebut corresponent a la quota de la hipoteca del seu pis: sou d’una persona interina amb la categoria d’auxiliar administratiu és 940€, l’import de la seva darrera quota de la hipoteca és de 639€

La resposta de la diputada mirant els números va ser la següent: “Encara gràcies que hi ha un sobrant, existeix un saldo positiu, hi ha famílies que no tenen ni tant sols això, com el cas de les finances de la Generalitat, les despeses superen als ingressos, i per això tenim dèficit”.

Se li va fer l’observació que malgrat la Generalitat no té diners i teòricament sobren interins, a la pràctica, la Generalitat continua fent noves contractacions laborals d’interinatges. L’explicació de la diputada va ser novament que s’ha de repartir el pastís entre tots i que aquestes persones que entren també tenen el dret de poder treballar perquè estan en pitjors condicions.

Una altra companya li va fer l’observació que utilitzar l’argument de què existeixen persones que estan en pitjor situació, no és un argument vàlid, és una obvietat i una trampa, és fer demagògia, sempre han hagut persones menys afavorides, aquí entre nosaltres, a casa nostra i també en el 3r món, però això no és motiu per retallar el sou de forma molt considerable a una petita part de la plantilla de la Generalitat i de forma continuada tant de temps.

Aquell dia es va celebrar sessió ordinària al Parlament i la senyora diputada ens va fer esperar més de 30 minuts per començar la reunió, i després va haver d’anar a votar i una altra vegada vam haver d’esperar-la molta estona. Al mateix temps la senyora Marcos no parava de mirar el mòbil, cosa que no ens havia passat amb cap altra parlamentari, que ens fes sentir tan poc a gust.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s