Reunió de la PPI amb el grup parlamentari ICV

Reunió amb els diputats d’ICV, Joan Herrera i Marc Vidal

Data: 28 de maig de 2014

Els membres de la Plataforma de Personal Interí que vam assistir a la reunió vam exposar als diputats d’ICV la nostra situació, tal com es vam fer a les reunions amb ERC i la CUP.

Els diputats ens van dir eren plenament conscients de la situació en què es troben els treballadors de les administracions públiques, i que ICV va proposar retirar la mesura quan es va presentar la llei de pressupostos del 2014, però que es va rebutjar amb el suport d’ERC, i que mentre ERC posi per davant el procés sobiranista front la resta de qüestions, com la defensa dels serveis públics, serà difícil que canviï la cosa.

Tot i això, remarquen la necessitat de que ens mobilitzem i fem pinya amb el món sindical, perquè l’atac de CIU vers el sector públic anirà a més, ja que van en la línia d’aprimar al màxim l’Administració i privatitzar els serveis públics.

Nosaltres els hi vam fer saber que quan es va crear la Plataforma, el primer que vam fer va ser contactar amb els sindicats i que volem col·laborar amb ells, però també vam remarcar que si va sorgir la PPI va ser perquè molts interins consideràvem que no s’estava treballant suficientment per reclamar la fi de la retallada del 15%.

D’altra banda, les assistents a la reunió els vam fer saber que creiem que la mesura va en contra de la Directiva europea 1999/70 del Consell. En Joan Herrera es mostra especialment interessat en aquesta qüestió i ens demana que li passem informació al respecte per fer-la arribar als seus representants en el Parlament europeu, perquè puguin treballar en aquest tema.

Arran de la reunió va sorgir l’oportunitat d’assistir a la sessió ordinària de la Comissió d’Afers Institucionals, on la Vicepresidenta Joana Ortega, presentaria un informe sobre la reforma de l’Administració pública, i vam creure que era una bona oportunitat per conèixer de primera mà què s’està plantejant i poder emprendre les accions oportunes.

Finalment, ens animen a seguir lluitant per defensar els nostres drets i per millorar les nostres condicions laborals, i més tenint en compte que el que passa amb els treballadors públics sol ser la punta de llança per la resta de treballadors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s